Treceți la conținutul principal

COMUNICAT DE PRESA


Bastien și Bastienne, la Home of Strings

  Asociația Home of Strings organizează a doua reprezentație a operei comice Bastien si Bastienne de W.A.Mozart, într-o atmosferă de poveste, în limba română, joi, 15 decembrie, ora 10, la sala Dalles din București,  în cadrul proiectului cultural educational ‘’OPERA ÎN GRĂDINIȚE ȘI ȘCOLI’’.

 Creând ceva frumos, întotdeauna va fi mișcare. De orice fel și natură, mai profundă pentru plăcerea publicului. Mai profundă de asemenea și pentru muzicieni. Această mișcare ne face mai bogați, mai liberi obligându-ne să ne punem mai des întrebarea: SUNT LIBER? Trebuie să înțelegem și să realizăm că generozitatea dăruită necondiționat, întotdeauna se va  întoarce la noi.  Iar dacă nu o avem, muzica e lângă noi. Mozart, prin lucrările sale ne învață acest lucru. Era copil, avea doar 12 ani, când a compus lucrarea Bastien și Bastienne. Aflată la intersecția dintre baroc și clasic, lucrarea este ferm orientată spre o nouă concepție a operei. Melodiile simple sunt ușor de reținut, nu există trucuri vocale, iar cântecele alternează cu momente vorbite. diggi, daggi, shurry, murry, horum, harum …  : Cu această vrajă, tânărul și nestatornicul cioban Bastien va reuși să recucerească inima scumpei sale păstorițe Bastienne.

 Artiștii vă vor introduce într-o lume de basm, respectând autenticitatea libretului, purtând și promovând portul românesc.  Toate aceste aspecte au un obiectiv comun, să înțelegem cât de importantă este identitatea natională. Nu dorim sa teatralizăm opera, nu dorim să mergem pe cutume, dorim să respectăm subiectul operelor, așa cum sunt ele, cu bune și cu rele. Cel mai important este de a scoate in evidență sentimentele, emoțiile și trăirile personajelor. Regia, costumele și decorul sunt realizate de asociația Home of Strings.


Distribuția artistică:

Daniel Găină-Bastien

Maria Ungheanu-Bastienne

Fang Shuang-Colas

Tudor Scripcariu-Pian


Cvartetul de coarde Home of Strings

Elena Albu-Vioara I

Ana Maria Anca-Vioara II

Andreea Eftenaru-Viola

Camelia Neata-Violoncel


COPIII AU NEVOIE DE ARTĂ. Pornind de la acest gând, asociația Home of Strings alături de partenerii săi, vă invită cu mic cu mare, să pătrundeți în lumea lui Mozart, bucurându-vă de vocile
artiștilor și a cvartetului de coarde cu pian Home of Strings.

Mulțumim partenerului nostru:

BANCA ROMÂNEASCĂ

Multumim sponsorilor noștri:

NOUĂ NE PASĂ                        MONS MEDIUS              EL STUDIO STYLE

 

Mulțumim partenerilor media:

NORMEDIA   SANDU PRO MEDIA   ADVERTISING4U.RO   RADIO ROMANIA MUZICAL   BURSA  AGERPRES   ART PRES   REVISTA CARIERE   LEVIATHAN   CEAȘCA DE CULTURĂ   ZILE SI NOPȚI   ROMÂNIA POZITIVĂ   BZI   FĂ BINE   ATELIERUL DE CREATII DIGITALE   SEMNE BUNE   BOOK HUB   ONLINEGALLERY.RO   JURNAL DE BUCURESTI  


Ora începerii spectacolului: ora 10

Durata spectacolului: 50 de minute

Biletele pot fi cumparate online pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3338/mozart-bastien-si-bastienne-sala-dalles-sala-dalles-bucuresti-15-decembrie-2022 sau de la Casa de Bilete a Sălii Dalles.

 Pret bilet 35 de lei.

 

Ofertă pentru familii.

La două bilete cumpărate,  acces gratuit doi copii, cu vârsta între 2-14 ani.

Pret bilet grup mai mare de 15 persoane, 29 de lei.

https://www.facebook.com/homeofstrings

Rezervări la nr. de telefon 0720 706 112

 




Comentarii