Treceți la conținutul principal

Mirela Voicu si Simona Straton


Don Pasquale în recital

   
Asociaţia Home of Strings dă startul proiectului  ,,Opera în recital'', prima reprezentaţie  fiind Don Pasquale de G.Donizetti, miercuri, 10 octombrie, ora 19, la Ateneul Român, sala mică. Durata evenimentului este de 2 ore şi 20 de minute.
Distributia artistică este următoarea:

Don Pasquale-Mihnea Lamatic
Doctor Malatesta-Fang Shuang
Ernesto-Mihai Urzicană
Norina-Maria Ungheanu
Notar-Sergiu Neamţu
Pianist-Tudor Scripcariu

Don Pasquale (un burlac  de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă .  În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

 Spectacolul este un eveniment  închinat  belcanto-ului italian.  Asociaţia Home of Strings doreşte să aducă ,,Măriei Sale, Publicul’’, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian. Transmiterea cunoştinţelor publicului  şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere , fie că vorbim de balet, dramă sau muzică.

Vă aşteptăm, aşadar, cu mult drag, miercuri seara, 10 octombrie, începând cu ora 19, sala mică a Ateneului Român Bucureşti.

Mulţumim Filarmonicii  ''George Enescu'' pentru colaborare şi incredere.


Mulţumim sponsorului nostru principal, MOBEXPERT.
De asemenea mulţumim sponsorilor:   Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Nufărul, Dentexcela 3, El Studio

Mulţumim partenerilor Media:  Radio Clasic, 4arte, Bucharest Cultural Events, Cariere, Qmagazine, Manager express, News24, Financiarul.ro, Onlinegallery, PRwave, Agentia de presă Rador, Videoone Film, Cultural BZI, Centrul de presă, SemneBune, Agerpres.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român din Bucureşti.  Telefon  +40-21-315 6875 si online http://rezervari.fge.org.ro/book/index.php?id=1976


Detalii pe https://homeofstrings.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/

Interviu

Mâine, 10 octombrie, va avea loc la Sala Mică a Ateneului Român din București, un eveniment  închinat  belcanto-ului italian – opera lui Gaetano Donizetti, Don Pasquale, în recital. Singura doamnă din distribuție este soprana Maria Ungheanu, care și-a luat un răgaz de câteva minute .......

Cronica

Aseară a avut loc la Sala Mică a Ateneului Român un eveniment organizat de Home of Strings, o organizaţie non-guvernamentală, înființată în 2014, care se auto-intitulează „prietenii operei” . Opera prezentată a fost Don Pasquale, a lui Gaetano Donizetti, iar distribuția a fost următoarea: ..........

Comentarii