Mirela Voicu si Simona Straton


Armonii de Primavara, 31 Martie, 2019, in colaborare cu Primaria si Centrul Cultural Buftea.Asociația Home of Strings în colaborare cu Primăria și Centrul Cultural Buftea, Duminică 31 Martie, ora 18, vă invită la spectacolul ,,Armonii de Primăvară’’, unde îi veți întălni pe artiștii lirici Mediana VladLucian CorchisFang Shuang și Maria Ungheanu. La pian Scripcariu Tudor. Vor interpreta lucrări ale celebrilor compozitori J.Strauss, E.Curtis, G.Puccini , V.Verdi, G.Rossini.
Mediana Vlad este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, unde a absolvit și cursurile de master și a obținut, în 2010, înaltul titlu academic de Doctor în Muzică pentru prezentarea temei „Portretul emoțional al sopranei de coloratură dramatică în bel canto-ul italian”. A urmat de asemenea cursuri de măiestrie sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco și a studiat muzică americană, cu specializare în musical, la Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, SUA.
Lucian Corchiș este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa maestrului Iulian Băiaşu. Tenorul Lucian Corchiş a urmat şi cursuri de masterat la clasa sopranei Eleonora Enăchescu şi s-a perfecţionat urmând cursuri de măiestrie artistică la workshop-uri conduse de Viorica Cortez, Ionel Pantea, Leontina Văduva, Claudia Eder (la Universitatea „Johannes Gutenberg” din Mainz, Germania). . Din 2006, Lucian Corchiş a devenit solist al Operei Naţionale Bucureşti, colaborând în acelaşi timp şi cu Teatrul Masca din Bucureşti, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Naţională Română din Timişoara, nţa, Filarmonica din Haifa (Israel). Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Opera Naţională Română din Iaşi.
Baritonul de origine chineză Fang Shuang a impresionat la Românii au talent, cântând melodia Copacul a lui Aurelian Andreescu. Prestația sa impecabilă i-a făcut pe Smiley și Pavel Bartoș să apese butonul de golden buzz și să îl trimită în semifinală.
Fang este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. El a câştigat premiul II la Concursul Naţional de Canto din cadrul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale desfăşurat la Piatra Neamţ”.
Maria Ungheanu este o persoană veselă , disciplinată, pasională, cu un simţ foarte dezvoltat al importanţei trăirii mesajului compozitorului. Iubeşte şcena şi muzica de Operă, fire jucăuşă, timidă, în viaţa de zi cu zi, motto-ul ei este Îndrăzneţii înving. Este absolventă a Academiei de muzica din Bucureşti . Roluri jucate Norina din Don Pasquale de G.Donizetti, Păpușa Olympia de J.Offenbach. Se pregătește pentru rolul Despina din Cosi fan tutte de Mozart. Este absolventa a Academiei de Muzică din București și Master Dirijat Coral.
Tudor Scripcariu s-a născut în 1987 în Bucureşti, România. . În decursul anilor de liceu a obţinut peste 25 de premii naţionale şi internaţionale, incluzând cele trei mari premii la concursurile „Sigismund Toduţă", „Carl Czerny” şi „W.A. Mozart”. Alte distincţii importante au fost obţinute la concursuri internaţionale, cum ar fi Premiul al doilea cu medalie de argint la Concursul Internaţional „Maryse Cheilan” - Hyeres (Franţa) şi Premiul întâi cu medalie de aur la Concursul Internaţional „San Bartolomeo al Mare” (Italia). Între 2007-2010, întâi la Concursul Internaţional "Manchester Concerto Competition". Între anii 2010 și 2015, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti,
Mulțumim Domnului Manager al Centrului Cultural Buftea Robert Nagy .
Mulțumim Sponsorului nostru principal SC Nufărul SA cât și celorlalți sponsori Salon El Studio Style , Inpixels,
Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări la numărul de telefon 0734100100.

 Opera Don Pasquale
Operă în 3 acte de G.Donizetti


Asociaţia Home of Strings continuă proiectul  ,,Opera în recital'', cu a doua reprezentatie, pe data de 1 noiembrie, 2018, ora 18.30, în colaborare cu orchestra  Filarmonicii ,,Mihail Jora'' Bacău, împreună cu  Ansamblul coral al Filarmonicii ,,Moldova'' Iaşi, la pupitrul dirijoral Juan Cantarell, în versiune concertantă, opera Don Pasquale de G.Donizetti. Prima reprezentaţie  a avut loc, miercuri, 10 octombrie, ora 19, la Ateneul Român, sala mică.

Distributia artistică este următoarea:

Don Pasquale-Iustinian Zetea
Doctor Malatesta-Fang Shuang
Ernesto-Mihai Urzicana
Norina-Maria Ungheanu
Notar-Sergiu Neamţu

Don Pasquale (un burlac  de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă .  În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

 Spectacolul este un eveniment  închinat  belcanto-ului italian.  Asociaţia Home of Strings doreşte să aducă ,,Măriei Sale, Publicul’’, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian sau orchestră. Transmiterea cunoştinţelor publicului  şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere , fie că vorbim de balet, dramă sau muzică.

Vă aşteptăm, aşadar, cu mult drag, joi seara, 1 noiembrie, începând cu ora 18,30, la Filarmonica ,,Mihail Jora'' din Bacău.

Mulţumim Filarmonicii  ,,Mihail Jora'' pentru colaborare şi incredere.


Mulţumim sponsorilor asociaţiei Home of Strings, DEDEMAN,  SIF MOLDOVA, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, NEUROAXIS, PARC DE DISTRCŢII AVENTURA MĂGURA.
Parteneri Media: Alternative Advertising

 Biletele se pot procura de la casa de bilete Ateneu. Preţ 30 de lei
Elevi, studenţi, pensionari au reducere 50%.
Tefefon 0234 546 030
                                                                                                                           

https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/
http://www.filarmonicabacau.ro/
https://www.facebook.com/BacauPhilharmonic/?ref=br_tfDon Pasquale în recital

   
Asociaţia Home of Strings dă startul proiectului  ,,Opera în recital'', prima reprezentaţie  fiind Don Pasquale de G.Donizetti, miercuri, 10 octombrie, ora 19, la Ateneul Român, sala mică. Durata evenimentului este de 2 ore şi 20 de minute.
Distributia artistică este următoarea:

Don Pasquale-Mihnea Lamatic
Doctor Malatesta-Fang Shuang
Ernesto-Mihai Urzicană
Norina-Maria Ungheanu
Notar-Sergiu Neamţu
Pianist-Tudor Scripcariu

Don Pasquale (un burlac  de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă .  În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

 Spectacolul este un eveniment  închinat  belcanto-ului italian.  Asociaţia Home of Strings doreşte să aducă ,,Măriei Sale, Publicul’’, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian. Transmiterea cunoştinţelor publicului  şi a dobândirii experienţei scenice este crucială pentru generaţiile tinere , fie că vorbim de balet, dramă sau muzică.

Vă aşteptăm, aşadar, cu mult drag, miercuri seara, 10 octombrie, începând cu ora 19, sala mică a Ateneului Român Bucureşti.

Mulţumim Filarmonicii  ''George Enescu'' pentru colaborare şi incredere.


Mulţumim sponsorului nostru principal, MOBEXPERT.
De asemenea mulţumim sponsorilor:   Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Nufărul, Dentexcela 3, El Studio

Mulţumim partenerilor Media:  Radio Clasic, 4arte, Bucharest Cultural Events, Cariere, Qmagazine, Manager express, News24, Financiarul.ro, Onlinegallery, PRwave, Agentia de presă Rador, Videoone Film, Cultural BZI, Centrul de presă, SemneBune, Agerpres.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român din Bucureşti.  Telefon  +40-21-315 6875 si online http://rezervari.fge.org.ro/book/index.php?id=1976


Detalii pe https://homeofstrings.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/

Interviu


Cronica

Aseară a avut loc la Sala Mică a Ateneului Român un eveniment organizat de Home of Strings, o organizaţie non-guvernamentală, înființată în 2014, care se auto-intitulează „prietenii operei” . Opera prezentată a fost Don Pasquale, a lui Gaetano Donizetti, iar distribuția a fost următoarea: ..........

Comentarii